Skip to content

Nieuwe site!

Je ziet het: www.mennopot.com is vernieuwd. Mijn site was aan een opfrisbeurt toe en die heeft ‘ie gekregen.

Gogme

Mijn oude site herstelde nooit helemaal van een beschieting met 10.000 spamberichten. Maar nog veel belangrijker: ik wilde graag een mooie, niet nadrukkelijke, maar wel coole huisstijl. Die heb ik nu, met grote dank aan de ontwerper ervan: Marcel Stephan oftewel Gogme Web Services. Sowieso een belangrijk ding, vind ik: gogme. Strakke, heldere online vormgeving en goede logo’s, daar is Marcel goed in.

Mod

Even iets over de gedachte erachter, voor wie het leuk vindt. Als schrijver houd ik me vooral bezig met popmuziek en voetbal. Tribunecultuur, concertcultuur, platenzaakcultuur, ze zijn me zeer dierbaar. Dan kun je, qua huisstijl en logo, iets sufs gaan doen met een voetbal een gitaartje, maar ik vond het leuker om te kiezen voor het symbool dat voor mij, zuiver gevoelsmatig, die twee werelden met elkaar verbindt: het ‘target’-symbool dat staat voor wat in de jaren zestig bekend stond als de ‘mod’-cultuur. Scooters. Parka’s. Poloshirts van Fred Perry en Ben Sherman. Dansvloermuziek die heen en weer schoot van de rhythm ’n blues-kant van beat (The Who, Small Faces) naar soul (Motown, Stax en obscuurder, de latere Northern Soul-cultuur) en van vroege ska naar funk en jazz.

Blog en bestel

Weinig is me zo dierbaar als díe cocktail van swingende sixtiesmuziek. En: het cultuurtje van de mods raakt voor mijn gevoel ook dicht aan voetbalcultuur: de kleding, de casual-stijl, het army-gevoel, ‘wij tegen hun’, desnoods met af en toe een matpartij tot gevolg. Het is een bloedgroep, een tribe en ik vóel de overeenkomsten, al hoeft het knokken voor mij niet meer zo, maar daar zijn de meeste tribunejongens en mods van mijn leeftijd het wel over eens. Enfin, dáárom: een mod target geïntegreerd in mijn naam, zwevend boven de gestileerde plattegrond van Amsterdam.

Op de site is in essentie niet zo veel veranderd. Wat ik op mijn oude site nieuwsberichten noemde, heet nu blog. Nou ja, oké. Komt op hetzelfde neer. Belangrijkste is, misschien, dat de site nog altijd informatie bevat over mijn boeken. En dat je die boeken gesigneerd kunt bestellen, als je dat wilt. Neus maar eens rond, het wijst zich vanzelf. Keep in touch…. keep the faith.

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Gogme Web Services heeft het graag gedaan en ik ben blij dat je zo tevreden bent 🙂

  Deze komt met stip binnen op mijn Portfolio Top-10 🔝

  1. Echt superblij mee. En mensen, bij Gogme Web Services mag je ook gewoon al je domme vragen over WordPress stellen, dat is ook erg fijn.

 2. Dag Menno, laat ik beginnen om mezelf voor te stellen. Ik ben Mario Wormhoudt, woonachtig in Almere (tja), maar geboren en getogen in Amsterdam en vanaf mijn 13de in Amsterdam-Oost. Overtuigd Ajax-fan en op zondag (en heel soms op zaterdag) fotografeer ik voor hetamsterdamschevoetbal.nl. Ik lees je bijdragen in Het Parool altijd en volg je op Twitter. En nu ook nog je eigen website. Ik ben er blij mee. Zet m op!

  1. Mario! Wat een attent bericht en wat leuk dat je me volgt. Ik ben vriend van Het Amsterdamsche Voetbal. We lopen elkaar vast tegen het lijf!

 3. Gaat ie het nu ineens blogs noemen! Na al die jaren. 😀

  Anyway: tof zo! Goed gedaan Gogme.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top