Skip to content

Menno On Tour

26 mei 2024: Te gast bij Kunst in Sport in Theater De Omval (Ouddiemerlaan 104) in Diemen. Kunst in Sport is een platform gewijd aan het raakvlak tussen cultuur en sport. De entree is gratis. De namen van andere gasten volgen nog (en het aanvangstijdstip ook).


Lezingen & Optredens

Ik ben te boeken als spreker, panellid, gastdocent, voorlezend auteur, interviewer-voor-publiek of wat dan ook, zolang het optreden verband houdt met mijn werk als schrijver en journalist. Ik las als auteur voor op festivals als Crossing Border en Lowlands, zat in panels op seminars over popjournalistiek, Ajax en supporterscultuur en verzorgde lezingen en gastcolleges in bibliotheken, theaters en op scholen.

Onderwerpen? Popmuziek, Ajax, voetbal- en supporterscultuur, popjournalistiek, voetbalschrijverij. Specifieke voorbeelden? Zomaar een greep uit het verleden. Lezing over Kurt Cobain (Nirvana) in een serie lezingen over ‘beroemde popdoden’, over popjournalistiek aan de School voor Journalistiek in Tilburg of over voetbalmuziek in Nederland op het hoofdkwartier van de KNVB. Cursus concertrecensies schrijven in poppodium Ekko. ‘Podiuminterviews’ met bijvoorbeeld Huub van der Lubbe (De Dijk), Barry Hay (Golden Earring), de Noorse regisseur Morten Traavik of de Britse schrijver Ross Raisin.

Toespraak bij de opening van een Ajax-tentoonstelling in het Amsterdams Historisch Museum. Panellid tijdens disussie over supportersrechten tijdens het European Football Fans Congress (EFFC) in de Amsterdam Arena. Lezing over voetbal tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Mariënburgkapel in Nijmegen. En zo nog veel meer.

Ik heb geen vast tarief. Het hangt er van af wie me vraagt, hoe druk ik het heb en hoe leuk ik het vind. Ik ga graag in zee met scholen, bibliotheken en non-profitorganisaties (met navenante budgetten) als de gelegenheid me bevalt. Van commerciële partijen vraag ik meer. En o ja: geen ‘dagvoorzitterschappen’. Daar heb ik niks mee.

Mail me gewoon even. Als ik het leuk vind, komen we er (waarschijnlijk) uit.

Wenen van Geluk LIVE foto: Thomas Kessens
Wenen van Geluk LIVE! foto: Thomas Kessens
Back To Top