Skip to content

Zin in een Potcast?

Uiteenlopende grapjurken hebben mij de vraag gesteld of het niet eens tijd wordt voor een eigen podcast, een Menno Potcast!

Serieus antwoord op die lollige vraag: mwah, wie weet, zeg nooit nooit, maar vooralsnog voel ik er weinig voor. Dat heeft misschien deels te maken met het feit dat ik, in alle eerlijkheid, zelf niet zo’n podcastluisteraar ben. Er zijn leuke, ik weet het, maar om de een of andere reden krijg ik het fenomeen podcast niet goed geïntegreerd in mijn leven, misschien omdat ik als popjournalist geneigd ben mijn ‘audiotijd’ te vullen met nieuwe muziek. Ik ben ook nooit een radioluisteraar geweest.

Wel ben ik af en toe eens te gast in een podcast over muziek of voetbal.

Misschien leuk om eens een overzicht te geven, want een handvol van die podcasts is eenvoudig terug te luisteren via Spotify.

In de categorie muziek: ik zit in aflevering 3 van de erg leuke en boeiende podcastreeks Alle wegen leiden naar Morricone, waarin Jet Berkhout op zoek gaat naar de Maestro. Hier is de aflevering waarin ik aan het woord kom.

Eind augustus was ik te gast op de vrijmibo van de podcast Klap van de Molen van ex-John Coffey-frontman David Achter de Molen. Nieuwe liedjes beluisteren en bespreken. Hier is die aflevering.

Voetbal dan. Of liever gezegd: Ajax. Er zijn inmiddels aardig wat verschillende Ajax-podcasts. Ik zou liegen wanneer ik beweerde dat ik ze allemaal beluister, maar ik draag ze állemaal een warm hart toe – en dat is al heel wat, nietwaar.

Ik vertelde over mijn boek Het nieuwe Ajax in de Pantelic Podcast van, toen nog, Freek Jansen en Arco Gnocchi (die nu de Pak Schaal Podcast maken voor VI). Die aflevering staat hier.

Op 8 maart van dit jaar werd ik gebeld tijdens de Ajax Podcast van de club zelf (luister hier) en dan hebben we nog Branie, de periodieke Ajax-podcast van Het Parool. Ik zat in de allereerste aflevering op 26 november 2019 en onlangs weer eens op 19 oktober 2020.

Er zijn er meer, maar die ben ik vergeten óf kan ik niet 1-2-3 online vinden.

En er komen er meer aan. Binnenkort bijvoorbeeld eentje over de grunge-scene in Seattle. Volg me via Twitter of Facebook, ik deel altijd een luisterlink, ook als ik ergens in een radioprogramma zit, bijvoorbeeld.

Back To Top