skip to Main Content

Ontdek de Eredivisie: Ajax en Amsterdam

Onlangs verscheen de prachtige Voetbalreisgids Nederland van Santos. Die moet je echt kopen als je ook maar íets met Nederlands voetbal hebt. Die gids zou je kunnen zien als onderdeel van een multimediaal project dat Ontdek de Eredivisie heet, ter gelegenheid van 65 jaar Eredivisie, met Santos, sportzender ESPN, de Eredivisie en hoofdsponsor KPN als partners.

Sjoerd Mossou maakt een tv-reeks voor ESPN. En er is een regelmatige podcast, namens Santos, over de voetbalsteden van Nederland, gepresenteerd door Jean-Paul Rison.

Amsterdam

Na afleveringen over Rotterdam, Eindhoven en Utrecht was in de aanloop naar de feestdagen Amsterdam aan de beurt, met als gasten: ex-Ajacied (en ESPN-analist) Marciano Vink en ik. Lekker lullen over Ajax en de stad. Over indrinken op het Rembrandtplein, stappen rond het Leidseplein (waar je in La Bastille, de Surprise Bar en het CoolDown Café Ajacieden in het wild kon tegenkomen), de charme van De Meer, de onvergetelijke avonden (en pislucht) in het ‘Olympisch’, Bobby Haarms en nog meer van die dingen. Wie geen Spotify heeft, kan ook op andere plekken luisteren, zoals hier op Santos Football Planet.

Het was heerlijk. En volgens mij is het ook leuk om naar te luisteren. Jean-Paul en Marciano zijn goeie gasten.

Sporen van Ajax

Het gesprek in de podcast heeft (logischerwijs) raakvlakken met mijn boek Sporen van Ajax (2012) over plekken in Amsterdam waar Ajax-geschiedenis ligt. Dat boek is nog via elke boekverkoper verkrijgbaar. Je kunt het via deze site ook gesigneerd bestellen.

Branie

Ondertussen is Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime waarvan ik sinds begin dit jaar presentator ben, aan de winterstop begonnen, net als Ajax zelf. Op maandag 27 december namen we de laatste van het jaar op (we gaven de spelers hun winterrapport mee). Zodra Ajax hervat (zondag 16 januari, FC Utrecht – Ajax) hervat ook Branie: op maandag 17 januari Branie de podcast, op dinsdag 18 januari ook Branie de column, in Het Parool. Allebei wekelijks.

Back To Top