Skip to content

Ode aan Klaas-Jan

Daar is het dan, het zou een fijn vakantieboek kunnen zijn: Klaas-Jan Huntelaar. Hommage aan de doelpuntenmachine, een verhalenbundel, een liber amicorum, verschenen bij Ambo|Anthos uitgevers. Ik droeg een verhaal bij, zoals bijvoorbeeld Auke Kok, Janneke van der Horst, Mike van Damme, Edwin Winkels, Willem Vissers, Sam Planting en David Endt dat ook deden. En De Speld Sport, niet te vergeten. Stuk voor stuk auteurs die ik hoog heb zitten. Het boek kost 18,99 euro en is te koop via zowat elke boekverkoper, offline en online. Mocht je het online willen bestellen, kies dan niet voor de welbekende marktleider, maar overweeg bijvoorbeeld déze webwinkel.

Jachtseizoen

Mijn verhaal gaat over twee opmerkelijke momenten uit de loopbaan van Klaas-Jan: zijn deelname als ontsnapte gevangene aan het YouTube-jachtspel Het Jachtseizoen, waar mijn kinderen dol op zijn, en die andere episode waarin hij erop stond als een bad guy in het oranje, Euro 2012. Sowieso goed om dat EK weer eens terug voor de geest te halen, onder het motto ‘het kan altijd erger’. Klaas als bad guy, dus. Dat is ook de titel van mijn bijdrage: ‘Bad Guy’, compleet met tekstcitaat uit het liedje van Billie Eilish.

Dekker

Vrijdag 2 juli deze week mocht ik iets vertellen over het boek op NPO Radio 5, bij Omroep MAX, in het lunchprogramma van Daniël Dekker, die in een vorig leven voorzitter van de Supportersvereniging Ajax (SVA) was. Dat was leuk. Je kunt het gesprekje hier terugluisteren, mocht je dat leuk vinden.

Eigen boek

Enfin, dit jaar is geen boek ‘van mijzelf’ verschenen, maar wel het Ajax Jaarboek 2020 / 2021 en nu dus deze fijne Huntelaar. Na het zomerreces gaat het vizier, na een voor mij zeer bewogen jaar, eindelijk op mijn volgende ‘eigen’ boek. Daarover later meer, als de tijd rijp is.

Back To Top