Skip to content

Een liedje van Neil Young

Mooi nieuw boek in de handel: Neil Young en ik heet het. Een liber amicorum voor The Loner. 65 Vlaamse en Nederlandse mijmeringen over Neil Young, waaronder veel persoonlijke ervaringen met de man, waaronder míjn persoonlijke ervaring in de vorm van een kort verhaal getiteld ‘Een liedje van Neil’.

Ik interviewde Young lang geleden, in 1999, bij de verschijning van het CSNY-album Looking Forward. Zijn vrienden (nou ja…) David Crosby en Stephen Stills zaten naast hem. En wat er toen gebeurde… ja, dat gaan we hier natuurlijk niet vertellen. Zelf maar lezen.

Neil Young en ik is een idee van Herman Verbeke, die ook alle bijdragen samenbracht. Het boek is verschenen via Witsand uitgevers uit Vlaanderen, kost 24,95 euro en bevat bijdragen van onder meer Nico Dijkshoorn, Jelle Paulusma (ex-Daryll-Ann, nu Her Majesty), Jan Rot, Frits Spits, Jan Donkers, Peter Bruyn, Bart Steenhaut, Henk Koorn (Hallo Venray) en mijn Volkskrant-vrinden Robert van Gijssel en Gijsbert Kamer. En nog veel meer mensen hè, maar ik ga ze niet alle 65 oplepelen natuurlijk.

Het boek is te koop bij uw boekhandel (en als ze het niet hebben, kunnen ze het bestellen), maar het kan ook via bol.com.

Alvast wat fragmentjes lezen? Check de Facebook-pagina die aan het boek is gewijd: daar staan wat teasers op.

Back To Top