Skip to content

‘Proof party’ voor HOOL

Op 18 mei 2017 verschijnt de Nederlandse vertaling van Hool, de spijkerharde roman van de Duitser Philipp Winkler over een jonge hooligan van Hannover 96. Maar eerst, op woensdag 26 april, is er alvast een proof party bij de uitgever, ter gelegenheid van de eerste gesigneerde limited editions. Jij kunt erbij zijn, je hoeft je alleen maar even aan te melden via deze link.

Het feestje is ten huize van Lebowski Publishers, woensdag 26 april dus, vanaf 17.00 uur. Lebowski zit in het pand van Overamstel Uitgevers (Paul van Vlissingenstraat 18, Amsterdam, tegenover metrostation Overamstel). Wat gaat er gebeuren? Barry Smit (bloedgroep: AZ, schrijver van de voetbalroman Om het nu) en ik (bloedgroep: Ajax, schrijver van de voetbalroman Vak 127) gaan in gesprek met de auteur van Hool, Philipp Winkler (bloedgroep: Hannover 96). Kluun en Wouter Laumans leveren ook bijdragen. Er is kip, appelmoes en Lander Bräu. De eerste gesigneerde exemplaren van Hool zijn te winnen. En voetbal op de parkeerplaats. Muss man doch bei sein, nicht?

Even iets over het boek? Komt ‘ie. Je kunt het al reserveren via bol.com, trouwens!

Hool is een indringend romandebuut over een jonge hooligan – loeispannend, meeslepend van kaft tot kaft.

Heiko Kolbe heeft twee families. De asociale waarin hij tot zijn grote spijt geboren is, en die waarvoor hij kiest. Philipp Winkler vertelt in Hool het verhaal van een harde jongen die zich overal doorheen knokt om wat hem heilig is te beschermen: zijn voetbalclub. Een voor een vallen alle zekerheden voor Heiko weg: zijn moeder die hem al heel vroeg in de steek laat, zijn vader die vlucht in de drank, zijn vriendin die vlucht in de drugs – en tot slot zijn maten. Heiko vindt bepaald geen houvast bij zijn tuttige zus Manuela, noch bij zijn louche oom – die een sportschool gebruikt als dekmantel voor drugsdeals met motorbendes –, noch bij zijn schimmige huisbaas, die als broodwinning dierengevechten organiseert. Heiko’s leven wordt steeds leger en de adrenalinerush van het vechten is uiteindelijk het enige wat hem nog op de been houdt.

 

 

Back To Top