Skip to content

Menno op mediatour

Het zijn waanzinnige tijden voor Ajax. Champions League, KNVB-bekerfinale, titelrace. En zo kan het dus gebeuren dat deze week ineens een hele tournee van media- en podiumoptredens op me wacht. Haast elke dag wel iets. Ik geef even een overzichtje, dan kun je meepikken wat je mee wilt pikken. Ik zal dit bericht ook updaten met terugluister- en terugkijklinks, voor zover mogelijk.

Maandag 29 april: Het programma Langs de Lijn en Omstreken (21:30 tot 23:00 uur op NPO Radio 1) is geheel ingeruimd voor Ajax. Ik ben te gast, net als ex-Ajacieden Jan van Halst en Hedwiges Maduro, zo is me verteld. Anderhalf uur lang ouwehoeren over Spurs – Ajax en wat dies meer zij. Presentatie: Robbert Meeder en Margje Fikse. Terugluisteren? Hier of (als podcast in MP3-formaat) hier.

Dinsdag 30 april: Ik ga de wedstrijd kijken in de Melkweg in Amsterdam, waar het evenement The Clash: Mokum Calling wordt georganiseerd door de boys van het Total Football Festival. DJ MotherSoccer draait toepasselijke plaatjes. Er is een quiz. En ook een voorbeschouwing, waarvoor ik rond 20:00 uur even het podium mag beklimmen. Kom ook. Wordt beregezellig, daar in de MAX van de Melkweg.

Donderdag 2 mei: Spurs – Ajax is achter de rug. We richten het vizier maar eens op de finale om de KNVB-beker van zondag 5 mei. Ik ben tussen 14:00 en 15:00 uur te gast bij presentator Bert van Galen in Paperback Radio op AmsterdamFM, live vanuit boekenpaleis Scheltema aan het Rokin. Dat programma gaat over boeken en schrijvers. En aangezien de bekerfinalisten Willem II en Ajax zijn, is er een rechtstreekse historische link met ons mooie boek Kampioenen ’14-’18, want beide bekerfinalisten werden een eeuw geleden kampioen in oorlogstijd. maar misschien gaat het ook wel over andere Ajax-boeken die ik geschreven heb of nog gá schrijven, je weet het soms maar nooit. Op de AmsterdamFM-site staat rechts bovenaan een ‘Luister Live!’-knop.

Vrijdag 3 mei: Kampioenen ’14-’18-confrère Roger Rossmeisl (chef Willem II 1916) en ik (chef Ajax 1918) zijn tussen 17:10 en 17:50 uur te gast in Tijd voor MAX bij Omroep MAX op NPO1. Lekker bomen over Willem II en Ajax en de bekerfinale en die landstitels van ruim een eeuw geleden, in het neutrale Nederland tijdens de ‘Groote Oorlog’. Terugkijken? Hier (vanaf 18:25).

Zaterdag 4 mei: Het duo Rossmeisl/Pot vervolgt de ‘road to De Kuip‘. Na Hilversum op vrijdag doen we op deze zaterdagochtend Amsterdam-West aan, de studio van RTV Noord-Holland om precies te zijn. Presentator Leo Driessen wil ons in zijn NH Radio Sportcafé namelijk nog even spreken over Willem II en Ajax en de bekerfinale en Kampioenen ’14-’18. Nou, prima. Vinden we leuk. Programma is van 10:00 tot 12:00 uur op de zaterdagochtend. Véél Ajax. Véél bekerfinale. Terugluisteren? De hele aflevering staat op Spotify als podcast. Eerste uur hier, tweede uur hier.

En dan op zondag 5 mei… lekker naar De Kuip.

Back To Top