Skip to content

Menno en de BoekenCast

Op 9 oktober 2021 is het precies een eeuw geleden dat Ajax en Feyenoord voor het eerst tegen elkaar voetbalden (2-2 op het terrein aan de Kromme Zandweg in Rotterdam; meteen verhitte gemoederen). 100 jaar Klassieker. Een mijlpaal. De Feyenoord BoekenCast, podcast over Feyenoord en het geschreven woord, gepresenteerd door Pieter Verkaik, wijdt er een reeks afleveringen aan. In één ervan ben ik te gast. Of liever gezegd: voor één ervan was Pieter míjn gast, bij mij thuis in Amsterdam.

Jaja, mijn eerste optreden in een Feyenoord-podcast. Ook dat is een mijlpaal, mogen we wel zeggen. Het is in elk geval een first.

Even serieus dan maar: heel erg leuke podcast. Het gesprek was ook heel fijn, over mijn supporterservaringen in De Kuip, mijn (Ajax)schrijverschap, de rivaliteit en was dies meer zij. Ik lees een paar stukjes voor. Over die keer dat ik ‘incognito’ tussen het thuispubliek zat in De Kuip en daar een verhaal voor Staantribune over schreef. En, een kort verhaal uit de oude doos, over boekhandelhooliganisme. In dat verhaal zit een zin die van toepassing is op het hele gesprek, denk ik: soms begrijp je je ‘vijanden’ beter dan je vrienden. Met een toffe Feyenoorder is het leuker praten dan met een stomme Ajacied. Niks nieuws eigenlijk.

Even wat linkjes, zodat je de podcast tot je kunt nemen. Hier is de homepage van de Feyenoord BoekenCast. Over ‘mijn’ aflevering (#25) lees je hier iets. De podcast is ook via die pagina te beluisteren, maar voor alle volledigheid verwijs ik je ook nog even rechtstreeks naar Spotify.

Zou het nou niet mooi zijn om aan de tweede eeuw vol Klassiekers te beginnen mét supporters van de uitspelende club in het uitvak, zowel in Amsterdam als in Rotterdam? Let’s do it. 

Back To Top