Skip to content

Just for Kicks

Van alle herinneringen aan mijn ‘loopbaan’ als buitengewoon beroerde amateurvoetballer van SC Joure zijn de toernooiherinneringen het mooist, als ik er zo over nadenk. Mijn enige heuse strafschoppenreeks. Mijn enige internationale wedstrijd. Mijn enige ‘interlands’. Dat zijn toch mijlpalen, dames en heren. Zonder het heerlijke concept van het eendaagse voetbaltoernooi had ik ze niet mogen bijschrijven op mijn conduitestaat.

De mensen van Kicks Voetbal vroegen of ik daar een stukje over wilde schrijven. Nou, dat wilde ik wel, want Kicks is een heel mooi initiatief voor ex-clubvoetballers als ikzelf. Kicks organiseert voetbaltoernooitjes op sportparken (vooralsnog alleen in Amsterdam en Utrecht, maar wie weet wat er nog in het vat zit) waar je je als (ex-)voetballer voor kunt inschrijven, ook al ben je al heel lang geen spelend lid meer van een vereniging. Alles erop en eraan: teams, toernooitje, finale, winnaar. Gezin? Druk leven? Geen tijd? Geen voetballer meer? Tóch een toernooitje spelen. Ik zeg: topidee.

Hier lees je wat meer over Kicks. Hier lees je mijn column, ‘Toernooimijlpalen’.

 

 

Back To Top