Skip to content

Het nieuwe Ajax is daar!

Nú overal te koop: Het nieuwe Ajax, mijn nieuwe boek, het eerste voor AmboAnthos. Ondertitel: Hoe een voetbalclub zichzelf opnieuw uitvond. Blij, trots en tralala. Het boek, met mooi fotokatern, kost 16,99 euro is te koop bij elke zichzelf respecterende boekhandel in je omgeving, maar ook bij de bekende online verkopers: van bol.com tot Libris, van Bruna tot Bookspot. Via die kanalen is het ook als e-book te koop, voor 9,99 euro.

En natuurlijk kun je het via deze site gesigneerd bestellen, als je dat leuk vindt.

Het nieuwe Ajax dus. De titel verwijst naar het feit dat ik mijn favoriete club voor mijn ogen heb zien veranderen, zo’n beetje vanaf 2016. Ajax vond in een paar jaar tijd de 21e eeuwse versie van zichzelf uit. Nu pas? Ja, nu pas, na een slordige twintig jaar zoeken. Het werd er wel tijd voor.

Er is een nieuw Ajax opgestaan, een club die wezenlijk anders denkt en handelt dan voorheen. Een club met een veranderende achterban en een goed humeur, die in 2018-2019 niet terugkeerde naar het eigen glorieuze verleden, maar er juist eindelijk los van kwam.

In Het nieuwe Ajax maak je, omdat het zo lekker is, het seizoen 2018-2019 nog eens mee en beleef je flashbacks naar sleutelmomenten uit de jaren ervoor. De hoogtepunten uit de campagne zijn de kapstokken waaraan ik mijn observaties en beweringen over het veranderende Ajax hang. Het is een blij, optimistisch boek geworden (nou ja, grotendeels) over een kanteljaar in de clubhistorie.

Een eerste interview met mij kun je al lezen bij Ajax Showtime. De komende tijd meer media-optredens waarin ik blij en gelukkig mag praten over de geboorte van het nieuwe Ajax én Het nieuwe Ajax.

Het nieuwe Ajax
Back To Top