Skip to content

Freakscene in Helmond

28 oktober jl. zag ik Dinosaur Jr. optreden in de Q-Factory in Amsterdam. Ik vond ze goed. De zaal stond vol met wat ik maar even ‘jongens van mijn leeftijd’ zal noemen. De ouderen onder hen ontdekten Dinosaur Jr. in de tweede helft van de jaren tachtig; de (iets) jongeren onder hen ontdekte Dinosaur Jr. in 1991 of kort daarna, hoofdzakelijk ‘omdat Kurt het zei’. Met mijn 47 jaar hoor ik tot de laatste categorie. Aan het bandgeluid verandert al een jaar of 37 tamelijk weinig, maar ik blíjf ze eigenlijk altijd goed vinden. Er is maar één band die klinkt zoals Dinosaur Jr.

Op donderdag 10 november vertoont poppodium De Cacaofabriek (Cacaokade 1) in Helmond de documentaire Freakscene: The Story of Dinosaur Jr. (2021). Ik verzorg een inleiding bij die voorstelling. Het begint om 20.00 uur. Tickets kosten 12,50 euro. Alle informatie die je nodig hebt, vind je hier.

Ik zal onder meer vertellen over de eighties die ik miste, de nineties die ik meemaakte, de Amerikaanse alternative van die tijd, de rol die Dinosaur Jr. daarin speelde en wat er door de grunge-explosie zoals veranderde. Ik zal ook iets zeggen over de Dino-concerten die ik zag en mijn enige poging, lang geleden, tot een interview met J. Mascis.

De avond vindt plaats in de CineLive Zaal van De Cacaofabriek, maar dat is gewoon de popzaal, die voor de gelegenheid CineLive Zaal heet: groot filmdoek, digitale projectie, het geluid via de PA van de popzaal én de bar is gewoon open. Kortom, precies zoals dat moet bij een avond over deze toffe band. Kom kijken, luisteren en over muziek ouwehoeren.

Back To Top