Skip to content

Charlotte Gainsbourg in Harper’s Bazaar

Elk excuus om een foto van Eva Jinek op je website te zetten, moet je met beide handen aangrijpen, dus here we go: dit is het gloednieuwe januari/februari-nummer van Harper’s Bazaar, te koop bij bladenboer en/of de supermarkt voor welgeteld zes euro’s en 99 centen.

Het betreft hier het ‘Women of the Year’-nummer. Er staan heel veel Vrouwen van het Jaar in, van Angela Merkel tot Eva Jinek en van Lize Spit tot de Oranje Leeuwinnen. Ook de geweldige Charlotte Gainsbourg (dochter ván) hoort tot de selectie, omdat ze onlangs haar buitengewoon prachtige album Rest uitbracht. Ze schreef haar mooiste collectie liedjes tot nu toe. Nog belangrijker: voor het eerst schreef ze haar eigen teksten en dat geeft een extra dimensie. Ze zingt over haar vader, over haar kinderen, over haar leven en haar in 2013 overleden halfzus Kate Barry. Ik zocht haar op in Londen en had een mooi gesprek met haar.

Voor de goede orde: ik draag aan elk nummer van ‘Bazaar’ iets over popmuziek bij. Meestal een pagina over het een of ander; daar maak ik niet elke keer een site-bericht van. Af en toe schrijf ik iets groters, zoals nu dus, en dat is dan weleens een melding waard, nietwaar.

Mooi blad trouwens, dat Harper’s Bazaar. Abonnement? Dat kan, in allerlei kort- of langlopende vormen: kijk maar eens hier.

Back To Top