Skip to content

26 mei: te gast bij Kunst in Sport Diemen

Op gezette tijden wordt in de foyer van Theater De Omval in Diemen een avond georganiseerd onder de noemer Kunst in Sport (KIS). Michiel Hatenboer brengt dan mensen bij elkaar die zich bewegen op het breukvlak van sport en cultuur. Laat dat nou net de omgeving zijn waarin ik me als muziekjournalist en voetbalschrijver rondloop. Op zondag 26 mei ben ik te gast tijdens de achtste editie. In Theater De Omval dus (Ouddiemerlaan 104, Diemen). 20.00 uur. De toegang is gratis. Steven Dijk fungeert als gastheer en interviewer.

Diemen

De achtste Kunst in Sport-editie is, volgens de poster, een ‘gala’. De Diemense kunstenaars en sporters van het jaar worden namelijk in het zonnetje gezet. Verder is Neêrlands tafeltennislegende Bettine Vriesekoop te gast. En ook de sportfotografen Björn Paree en Stanley Gontha. Paree fotografeert vooral veel atletiek. Stanley Gontha richt zijn camera meer op voetbal en is oprichter van het bedrijf Pro Shots. Bij veel van mijn Ajaxverhalen, en ook in mijn boek Sporen van Ajax (2012), stonden veel Pro Shots-foto’s.

Verder is er een breakdance battle en opent de Diemense zanger Joop Tertaas de festiviteit door vanuit Monace, waar hij de Formule I Grand Prix aanwezig is, een lied te zingen. Nou, als dat geen feest wordt.

Cantona

Geen idee welke plek ik precies inneem in dit hele verhaal, maar op zeker moment gaat Steven Dijk met me in gesprek, zoveel is zeker, over Ajax, voetbal, muziek en wat ik op het raakvlak van die onderwerpen zoals gedaan heb. Tijdens ons korte, telefonische voorgesprekje begon Steven over mijn recente Volkskrant-stukken over Eric Cantona, de voetballer die zanger van opmerkelijk repertoire is geworden. Ik interviewde hem én schreef een concertrecensie over zijn optreden in theater De Meervaart. Daar zal het vast even over gaan. En verder merken we het wel.

Sport en kunst

Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis. En ik bewaar geweldige herinneringen aan Theater De Omval, omdat mijn dochter Elin, toen een peuter, daar haar eerste balletuitvoering had. Dat was óók sport en kunst tegelijk, kan ik je melden. Kom vooral kijken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top