Skip to content

20 jaar Ajax & Amsterdam Arena

Op 14 augustus 1996, twintig jaar geleden alweer, was de officiële opening van de Amsterdam Arena. Ik liep als figurant op het veld tijdens de ceremonie, met een meeuwenpet op mijn hoofd, maar dat is een ander verhaal. Waar het nu om gaat: er is een jubileumboek, een erg móói jubileumboek zelfs. Het heet 20 jaar Ajax & Amsterdam Arena, werd samengesteld door Jaap Visser en Ronald Jonges en verschijnt via Kick Uitgevers.

Ik mocht twee kloeke hoofdstukken bijdragen. Het ene gaat over De Toekomst, thuishaven van Arena-hoofdbewoner Ajax, in de schaduw van het stadion en in dezelfde maand in gebruik genomen. Het andere gaat over de Arena als concerttempel: een geschiedenis van de popmuziek in het stadion. Of nee, eigenlijk gaat het hoofdstuk (‘Meer dan een voetbalstadion’) over alle niet-sportevenementen die er plaatshadden.

Hoort beslist in je Ajaxbibliotheek. Goed geschreven hoofdstukken, gerangschikt op thema. Veel mooie foto’s. Hardcover. 224 pagina’s. Milde introductieprijs van slechts 19,90 euro. 20 jaar Ajax & Amsterdam Arena, dus. Nu verkrijgbaar.

Back To Top