Skip to content

19 oktober in het Olympisch Stadion

Op donderdag 19 oktober ben ik te gast bij de Sociëteit Olympisch Stadion. In de 1928-zaal van die (voor Ajax én mijzelf) historische plek gaan we praten over Ajax, over de huidige toestand van de club in het bijzonder, maar vast ook een beetje over het verleden en mijn eigen verhouding tot de club, als supporter en professional. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Na afloop is er een ‘aangeklede borrel’, want je bent een sociëteit of je bent het niet.

Olympisch Stadion

Ach, het Olympisch Stadion. Zo veel herinneringen. Ik zag Ajax er voor het eerst voetballen (in september 1983 tegen Feyenoord), beleefde er mijn eerste ‘Europese’ Ajaxavond (april 1987 tegen Real Zaragoza), maakte er in de jaren 1992-1996 vele onvergetelijke avonden mee, interviewde er Johan Cruijff (2x), beleefde er weemoedige avondjes (Sjaak Swart 75, de bekerwedstrijd JOS Watergraafsmeer – Ajax) en lever er elke zomer mijn zoon Niek af voor een verrukkelijke ProCamp-voetbalweek, in een decor dat zijn ouwe pa diep in het hart zit. Feitelijk vier ik op 19 oktober een soort jubileum, 40 jaar na mijn ‘debuut’.

Aanmelden

Enfin, ik dwaal af. Even de praktische details. De avond is ook toegankelijk voor mensen die geen lid van de sociëteit zijn. Sterker nog: u bent zeer welkom en nog gratis ook. Alleen heeft de 1928-zaal (zoals álle zalen) een beperkte capaciteit, dus reserveren via e-mail is wel vereist. Richt je mail aan Nora Scholten, via het mailadres dat in de aankondiging staat. Komt langs, dan lossen we de hele ellende in één avond op. Ik zal ook wat boeken meenemen, voor wie een (desgewenst gesigneerd) exemplaar wil kopen.

 

Back To Top