Santos #2 is er

Santos2Eindelijk: bijna een halfjaar na nummer 1 ligt Santos magazine #2 ligt in de winkels. Het is nog beter en mooier geworden dan nummer 1. Althans, dat vinden wij. 130 pagina’s voetbalcultuur. Schitterende fotografie van internationaal vermaarde voetbalfotografen. Verhalen door goede schrijvers. De scherpste rubrieken. En dat allemaal op stevig, geurend papier met een stevig omslag. Lang leve Het Tijdschrift en Het Hebbeding in het algemeen en Santos in het bijzonder.

Wat staat er zoal in? Wesley Sneijder vertelt Sjoerd Mossou over zijn liefde voor het werk van André Hazes. Bart Vlietstra zaagt Jeffrey Bruma door. Auke Kok reconstrueert op zijn manier (1974! 1988!) het EK ’92 van Oranje. Wilfried de Jong interviewt de in 1992 overleden Ernst Happel. Fotograaf Kevin Cummins toont het oude Manchester City. Tukker Erik Dijkstra neemt het op voor Hakim Ziyech. Koen Greven schrijft, vanuit Madrid, over cultclub Rayo Vallecano. Er zijn Rode Duivels, geportretteerd door Stephan Vanfleteren. Er is Cruijff-kunst. Vaste rubrieken van Jan Mulder, Klaas-Jan Huntelaar, Bureau Sport en @DuBlanqeBogarde. En van mij: mijn vaste muziekrubriek ‘Sing When You’re Winning’ (over Sticks, Zwolse rap en PEC Zwolle) en een bezoek aan Berry van Aerle in Helmond.

Koop dat blad. Beter idee nog: word abonnee.

Nog even over Berry van Aerle, trouwens.

Santos is fan van Berry. Sterker: Santos weet wat er mis is met Oranje. Te weinig Berry’s. We willen #meerberrys (check die hashtag op Twitter). Op Facebook lees je meer over de campagne. Laat weten wie de Berry van jouw elftal is en win een training voor Berry van Aerle. Nog meer Berry? We hebben een kleine extra oplage van Santos #2 laten maken met speciaal, exclusief Berry-omslag. Die sturen we onder meer naar nieuwe abonnees.

Klap op de vuurpijl: Berry van Aerle is onze speciale gast op vrijdag 20 mei, tijdens Santos @ SoccerRocker in de kantine van DVVA (Sportpark Drieburg, Drieburgpad 5) in Amsterdam. Wordt een hele toffe avond. Jan Mulder komt voorlezen. Dijkstra & Evenblij komen hun ding doen. Sjoerd Mossou, Bart Vlietstra en ik lezen voor. Er is muziek. Er is film. Er is speciaal gebrouwen Santos-bier. Een kaartje kost maar 7,50 euro en dan krijg je je eerste Santos-biertje gratis. Zin om te komen? Hier lees je meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *