Skip to content

Lezing Kampioenen ’14-’18: WFA, De Meern

De auteurs van Kampioenen ’14-’18 zijn uitgenodigd om een lezing te komen houden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Western Front Association Nederland op zaterdag 19 januari 2019 in cultureel centrum De Schalm in De Meern (Oranjelaan 10). Een verenigingsbijeenkomst, maar let op: ook als niet lid ben je van harte welkom en het is nog gratis ook. Je hoeft de secretaris van de WFA alleen maar even te laten weten dat je komt door een mailtje te sturen naar secretaris-wfa@hotmail.com.

De bijeenkomst begint al om 10.30 uur ’s ochtends (inloop, koffie). De officiële aftrap is om 11.00 uur. Daarna volgt een soort driegangenmenu van lezingen: om 12.15 uur vertelt Aris Gaaff over herstelbetalingen na de Eerste Wereldoorlog, om 14.00 uur volgt Dannie ten Zweege met de lezing ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’ en om 14.50 uur is het tijd voor Kampioenen ’14-’18. In De Meern zullen we in driemansformatie optreden: Roger Rossmeisl, Herman Starink en ikzelf zijn aanwezig. Voor de gelegenheid leggen we de nadruk op de rechtstreekse verbanden tussen het Nederlandse voetbal en de oorlog.

Goed om te weten: je hoeft niet vanaf het begin aanwezig te zijn. Kom binnen wanneer je wilt. Ná de lezing van de ‘Kampioenen’ is het tijd voor de nieuwjaarsborrel (!). Zie ook het Facebook-event: meld je aan als je komt!

Meer weten over de Western Front Association? Bezoek dan de website (daar kun je ook lid worden onder het kopje ‘lidmaatschap’) of meld je aan voor de groep WFA Nederland op Facebook. Ook daar geldt: van harte welkom.

Wat Kampioenen ’14-’18 betreft: dat prachtige boek is uiteraard nog altijd te koop. Ook gesigneerd, via deze website.

Er komen meer lezingen aan, trouwens. Volg Kampioenen ’14-’18 op Facebook en houd de agenda op deze site in de gaten.

Back To Top