Skip to content

Kom naar het Total Football Festival!

Het Total Football Festival strijkt dit jaar neer in Haarlem: zaterdag 26 november in het Patronaat (Zijlsingel 2). Voetballand Spanje is dit jaar het thema – en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om aan het eind van zijn sterfjaar nog eens uitgebreid aandacht te besteden aan Johan Cruijff. Dat is ook wat ik ga doen, want ik ben weer van de partij, tijdens het avondprogramma. Tegen 22.00 uur lees ik voor, als inleiding op het grote Cruijff-panel dat daarna komt, met de Cruijff-biografen Jaap de Groot, Edwin Winkels en Auke Kok.

Maar er is meer. Véél meer. Discussies met bekende gasten, een quiz, documentaires, voorlezende journalisten en schrijvers. Zo komt Cruijffs ex-ploeggenoot John Rep herinneringen ophalen aan Cruijff én zijn eigen avonturen bij Valencia. Viggo Waas, die met een theatertour over Cruijff door het land trekt, van de partij. In de film The Last Match zijn de Spaanse jaren van Cruijff te zien. Sierd de Vos mag zijn liefde voor het Spaanse voetbal belijden in zijn eigen Bodega El Sierd.

Ben Wijnstekers laat zijn licht schijnen over de beruchte WK-kwalificatiewedstrijd Spanje-Malta uit 1983: een verbijsterende 12-1, waardoor Nederland niet naar het EK mocht. In de speciale voetbalquiz wordt de kennis van de bezoekers over het Spaanse voetbal getest. De ‘Voetbalmonologen’ tussendoor komen van onder meer Auke Kok, Edwin Winkels, Willem Vissers, Teun Meurs, David Endt, Sjoerd Mossou – en van mij dus.

En dat is nog altijd niet alles. Alle programma-onderdelen staan hier op een rij, met de aantekening dat ik op de verkeerde plek in het schema staat. Ik verschijn rond 22.00 uur ten tonele, voorafgaand aan de Cruijff-talkshow.

Er is trouwens ook een boekenkraam, waar twee van mijn boeken tegen speciale en eenmalige ‘TFF-korting’ te koop zullen zijn: Vak 127 voor 15 euro en het gloednieuwe 101 dingen die je weten moet over Ajax voor 17,50 euro (Sintcadeautje voor de kids, ja toch!).

Kom langs. Een kaartje voor het middagprogramma (13.00-18.00 uur) óf het avondprogramma (18.00-23.00 uur) kost 15 euro. Een passe-partout voor de hele dag kost 25 euro. Tickets zijn aan de deur te koop, maar hier kan het ook.

Back To Top