Skip to content

In gesprek met Morten Traavik (Liberation Day)

Eén van de bijzonderste muziekdocumentaires van de laatste tijd is zonder meer Liberation Day van de Noorse filmmaker Morten Traavik, over de Sloveense cultrockband Laibach die (als eerste westerse band ooit) in Noord-Korea mag optreden. Ik interview Traavik op zondag 26 maart tijdens het Haagse filmfestival Movies That Matter, meteen na de vertoning van Liberation Day. De film begint om 18:45 uur, het gesprek met Traavik ongeveer om 20:20 uur. Plaats van handeling: zaal 2 van Filmhuis Den Haag (Spui 87).

Het filmfestival Movies That Matter is ontsproten aan het Amnesty International Film Festival. Editie 2017 is van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april. Locaties: Filmhuis Den Haag (Spui 87) en het Theater aan het Spui (Spui 187). Het hele programma staat hier. Check in het bijzonder de informatie over Liberation Day. De film wordt in total viermaal vertoond tijdens het festival.

Morten Traavik is behalve regisseur van Liberation Day ook kunstenaar en groot Laibach-fan. Hij regelde het optreden in Noord-Korea persoonlijk, wat hem lukte omdat hij al langer contacten onderhield met het Noord-Koreaanse regime. Hij is te gast in Den Haag tijdens Movies That Matter en is na twee Liberation Day-vertoningen aanwezig om publieksvragen te beantwoorden. Mijn gesprek met hem is op zondag 26 maart in zaal 2 van Filmhuis Den Haag (Spui 87) en begint meteen na de film, die 98 minuten duurt. Het duurt ongeveer van 20:20 tot 20:50 uur. Voertaal is Engels.

Een kaartje voor film en nagesprek kost 10 euro (8 euro voor studenten, houders van een CJP, 65-plussers of vrienden van Filmhuis Den Haag).

Back To Top