Skip to content

Menno strikes back in Soundz 4

Mijn productie voor Soundz magazine (“het grootste entertainmentblad van Nederland”, waarvan akte) stond een paar maanden op een tamelijk laag pitje wegens ’te druk met andere zaken’ (boeken, bijvoorbeeld), maar nu sla ik terug. Jawel.

Vanaf vandaag, vrijdag 2 september, is een week of acht verkrijgbaar bij de bladenboer: Soundz #4, met ‘Van the Man’ Morrison voorop. Ik interviewde Mark King van ‘good old’ Level 42, want die band komt vanaf 1 november een heuse tournee door Nederland doen van niet minder dan tien (!) data.

Verder ging ik op de koffie bij Ted Oberg, meestergitarist van de Nederlandse bluesrockband die éigenlijk gewoon succesvoller was dan Cuby + Blizzards, namelijk Livin’ Blues uit Den Haag. Groot in Polen in de seventies. Achter het IJzeren Gordijn. Bijzonder verhaal. Er is een mooie box verschenen met hun hele oeuvre erin. Vandaar.

Derde bijdrage: een brief aan Jesse Hughes van Eagles Of Death Metal in mijn vaste rubriek ‘Post van Pot’. Over de Bataclan. Over zijn ultrarechtse, Trump-achtige uitspraken in reactie op die vreselijke gebeurtenis. Eigenlijk had het epistel aan Jesse Hughes vóór Lowlands moeten verschijnen, maar dat ging even mis: blad liep enige vertraging op. Maakt een klein beetje uit, maar niet heel veel.

Voor de laatste paar Soundz-nummers schreef ik eigenlijk alleen mijn ‘Post van Pot’-rubriekje. Dat is vanaf nu weer anders. In de komende nummers van Soundz gaan grote verhalen verschijnen. Leuk. Koop dat blad (5,95 euro bij de kiosk) of trakteer jezelf op een abonnement.

Back To Top