Muziekjournalist & Voetbalschrijver | Lezingen & Optredens
16313
page-template-default,page,page-id-16313,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,
 

Lezingen & Optredens

Menno On Tour

 

30 april 2019: Ik ga Spurs – Ajax kijken in de Melkweg in Amsterdam (Lijnbaansgracht 263). Daar is het kijkevenement The Clash: Mokum Calling (aanvang 18:30 uur, tickets 11,50 euro). En als ik daar dan toch ben, beklim ik om 19:30 ook nog even het podium voor een voorbeschouwing, samen met o.a. David Endt. Info over mijn media-optredens in deze Ajax-week.

 

2 mei 2019: Live vanuit boekenpaleis Scheltema aan het Amsterdamse Rokin komt Paperback Radio van de zender AmsterdamFM. Ik ben te gast in deze Ajax-weel, om met Bert van Galen over mijn Ajax-boeken te praten, van Vak 127 tot Kampioenen ’14-’18 en verder. Op AmsterdamFm, van 14:00 tot 15:00 uur. ‘Luister Live!’-knop rechtsboven op de homepage. Info over mijn media-optredens in deze Ajax-week.

 

3 mei 2019: Zondag 5 mei is ‘Cup Final Day‘: Willem II – Ajax, finale om de KNVB-beker in De Kuip. Dat zijn twee van de landskampioenen van een eeuw geleden, tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarom schuif ik met Kampioenen ’14-’18-confrère Roger Rossmeisl aan bij Tijd voor MAX op NPO1 (17:10-17:50 uur) om te vertellen over de clubs, de bekerfinale en Kampioenen ’14-’18. Info over mijn media-optredens in deze Ajax-week.

 

4 mei 2019: Roger Rossmeisl en ik praten verder over Willem II, Ajax, de bekerfinale en Kampioenen ’14-’18 in NH Radio Sportcafé bij presentator Leo Driessen. Op Radio Noord-Holland (live te beluisteren via de site), zaterdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. Info over mijn media-optredens in deze Ajax-week.

 


 

Lezingen & Optredens

 

Ik ben te boeken als spreker, panellid, gastdocent, voorlezend auteur, interviewer-voor-publiek of wat dan ook, zolang het optreden verband houdt met mijn werk als schrijver en journalist. Ik las als auteur voor op festivals als Crossing Border en Lowlands, zat in panels op seminars over popjournalistiek, Ajax en supporterscultuur en verzorgde lezingen en gastcolleges in bibliotheken, theaters en op scholen.

 

Onderwerpen? Popmuziek, Ajax, voetbal- en supporterscultuur, popjournalistiek, voetbalschrijverij. Specifieke voorbeelden? Zomaar een greep uit het verleden. Lezing over Kurt Cobain (Nirvana) in een serie lezingen over ‘beroemde popdoden’, over popjournalistiek aan de School voor Journalistiek in Tilburg of over voetbalmuziek in Nederland op het hoofdkwartier van de KNVB. Cursus concertrecensies schrijven in poppodium Ekko. ‘Podiuminterviews’ met bijvoorbeeld Huub van der Lubbe (De Dijk), Barry Hay (Golden Earring), de Noorse regisseur Morten Traavik of de Britse schrijver Ross Raisin.

 

Toespraak bij de opening van een Ajax-tentoonstelling in het Amsterdams Historisch Museum. Panellid tijdens disussie over supportersrechten tijdens het European Football Fans Congress (EFFC) in de Amsterdam Arena. Lezing over voetbal tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Mariënburgkapel in Nijmegen. En zo nog veel meer.

 

Voor dergelijke optredens ben ik te boeken via De Schrijverscentrale of rechtstreeks per mail.

 

Ik heb geen vast tarief. Het hangt er van af wie me vraagt, hoe druk ik het heb en hoe leuk ik het vind. Ik ga graag in zee met scholen, bibliotheken en non-profitorganisaties (met navenante budgetten) als de gelegenheid me bevalt. Commerciële partijen betalen meer. En o ja: geen ‘dagvoorzitterschappen’. Heb ik niks mee.

 

Dien gerust een verzoek in bij De Schrijverscentrale of informeer rechtstreeks (e-mail Menno). Als ik het leuk vind, komen we er (waarschijnlijk) uit.