Muziekjournalist & Voetbalschrijver | Lezingen & Optredens
16313
page-template-default,page,page-id-16313,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,
 

Lezingen & Optredens

Menno On Tour

 

21 maart 2019: Lezing door de Kampioenen ’14-’18, over Nederlands voetbal tijdens de Eerste Wereldoorlog, op uitnodiging van het Vlaams Cultureel Kwartier (VCK) Nijmegen. Locatie: Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburg 26), Nijmegen. Kaarten: 10 euro (studenten 5 euro). Aanvang 19.00 uur. Meer info in dit bericht. Wie wil komen, moet even een mailtje sturen naar Leo van Bergen (l.vanbergen@kpnmail.nl), dan legt hij een kaartje voor je klaar.

 

3 april 2019: Te gast in de live talkshow Dwars door Oost in de Jungle in Jungle Amsterdam (Tweede van Swindenstraat 26), Amsterdam-Oost. Aanvang: 20.00 uur. Toegang gratis. Presentator en andere onderwerpen zijn nog niet bekend. Zodra ze bekend worden gemaakt, verschijnt die info ook hier…

 


 

Lezingen & Optredens

 

Ik ben te boeken als spreker, panellid, gastdocent, voorlezend auteur, interviewer-voor-publiek of wat dan ook, zolang het optreden verband houdt met mijn werk als schrijver en journalist. Ik las als auteur voor op festivals als Crossing Border en Lowlands, zat in panels op seminars over popjournalistiek, Ajax en supporterscultuur en verzorgde lezingen en gastcolleges in bibliotheken, theaters en op scholen.

 

Onderwerpen? Popmuziek, Ajax, voetbal- en supporterscultuur, popjournalistiek, voetbalschrijverij. Specifieke voorbeelden? Zomaar een greep uit het verleden. Lezing over Kurt Cobain (Nirvana) in een serie lezingen over ‘beroemde popdoden’, over popjournalistiek aan de School voor Journalistiek in Tilburg of over voetbalmuziek in Nederland op het hoofdkwartier van de KNVB. Cursus concertrecensies schrijven in poppodium Ekko. ‘Podiuminterviews’ met bijvoorbeeld Huub van der Lubbe (De Dijk), Barry Hay (Golden Earring), de Noorse regisseur Morten Traavik of de Britse schrijver Ross Raisin.

 

Toespraak bij de opening van een Ajax-tentoonstelling in het Amsterdams Historisch Museum. Panellid tijdens disussie over supportersrechten tijdens het European Football Fans Congress (EFFC) in de Amsterdam Arena. Lezing over voetbal tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Mariënburgkapel in Nijmegen. En zo nog veel meer.

 

Voor dergelijke optredens ben ik te boeken via De Schrijverscentrale of rechtstreeks per mail.

 

Ik heb geen vast tarief. Het hangt er van af wie me vraagt, hoe druk ik het heb en hoe leuk ik het vind. Ik ga graag in zee met scholen, bibliotheken en non-profitorganisaties (met navenante budgetten) als de gelegenheid me bevalt. Commerciële partijen betalen meer. En o ja: geen ‘dagvoorzitterschappen’. Heb ik niks mee.

 

Dien gerust een verzoek in bij De Schrijverscentrale of informeer rechtstreeks (e-mail Menno). Als ik het leuk vind, komen we er (waarschijnlijk) uit.